Saradnja sa Tehničkom školom Radoje Ljubičić iz Užica

U oktobru je krenula realizacija aktivnosti u okviru dogovorene saradnje između tekstilnog smera škole Radoje Ljubičić i Retexa - Ženski centar Užice. Saradnja obuhvata niz aktivnosti sa ciljem upoznavanja učenika sa reciklažom tekstila.

Predškolci iz vrtića Poletarac u poseti Retex-u

U poseti Retex-u je bila starija grupa predškolaca iz vrtića Poletarac sa svojim vaspitačicama. Tom prilikom su nam doneli polovni tekstil, koji su sami prikupili. Predškolci su imali priliku da se upoznaju sa našim radom i da učestvuju u radionici pod nazivom Kako i zašto reciklaža tekstila.

Retex - deo projekta Odgovorno za društvo

Zajedno sa još deset socijalnih preduzeća iz Srbije učestvovali smo u projektu Odgovorno za društvo, koji su realizovala kompanija Delhaize Serbia u saradni sa Forumom za odgovorno poslovanje i Smart kolektivom. Cilj projekta je bio podrška socijalnim preduzećima za unapređenje kapaciteta za predstavljanje na tržištu.

Kampanja

U toku je Kampanja koju vodimo za pronalaženje investitora, koji će nam pomoći u opremanju radionice za proizvodnju recikliranog vlakna, koje se koristi kao ulazna sirovina za industriju netkanog tekstila, za proizvodnju različitih, zvučnih, toplotnih i podnih izolacija. Ukupna potrebna sredstva za opremanje radionice i zaokruživanje procesa reciklaže su 180.000 evra. Planirana sredstva su potrebna za nabavku linije za proizvodnju recikliranog vlakna, adaptaciju prostora, nabavku dodatnih kontejnera i dobijanja dozvole za tretman tekstilnog otpada.

CSR FORUM - Sajam partnerstva

U prelepom ambijentu pozorišta Duško Radović 09.12.2015. u organizaciji Smart Kolektiva, održana je šesta Konferencija CSR FORUM-a o društveno odgovornom poslovanju. U okviru Konferencije održan je Sajam parterstva i Speed dating (brzi sastanci). Na brzim sastancima je pored Ženskog centra Užice učestvovalo još 14 organizacija:

Jastučići

Proizvode iz kategorije Jastučići možete pogledati u KATALOGU ili GALERIJI SLIKA.

Osnovna karakteristika naših proizvoda je da je reć o ekološkim, unikatnim proizvodima napravljenim od recikliranog tekstila. Pored toga pružamo mogućnost izrade proizvoda po vašoj želji, sa logom vaše firme ili štampom po želji. Kupovinom naših proizvoda: štitite prirodu, pomažete zapošljavanje žena iz teško zapošljivih grupa, podržavate rad socijalnog preduzeća.

Cegeri

Proizvode iz kategorije Cegeri možete pogledati u KATALOGU ili GALERIJI SLIKA.

Osnovna karakteristika naših proizvoda je da je reč o ekološkim, unikatnim proizvodima napravljenim od recikliranog tekstila. Pored toga pružamo mogućnost izrade proizvoda po vašoj želji, sa logom vaše firme ili štampom po želji. Kupovinom naših proizvoda: štitite prirodu, pomažete zapošljavanje žena iz teško zapošljivih grupa, podržavate rad socijalnog preduzeća.

Kecelje

Proizvode iz kategorije Kecelje možete pogledati u KATALOGU ili GALERIJI SLIKA.

Osnovna karakteristika naših proizvoda je da je reč o ekološkim, unikatnim proizvodima napravljenim od recikliranog tekstila. Pored toga pružamo mogućnost izrade proizvoda po vašoj želji, sa logom vaše firme ili štampom po želji. Kupovinom naših proizvoda: štitite prirodu, pomažete zapošljavanje žena iz teško zapošljivih grupa, podržavate rad socijalnog preduzeća.

Izložba “Od tradicije do savremenog”

Na poziv foruma žena Jedinstvene Srbije Užice izlagale smo na tradicionalnoj izložbi rukotvorina. Izložba je otvorena 19. novembra sa početkom u 19h u prostoru Gradskog kulturnog centra u Užicu. U veoma lepoj atmosferi, uz bogat kulturno umetnički program, gostima izložbe smo predstavile našu novu kolekciju proizvoda od recikliranog tekstila.

Učenici Prve osnovne škole kralja Petra drugog u Reciklažnom centru

Centar za reciklažu tekstila su u ponedeljak 28.09. i sredu 30.09.2015. posetili učenici V razreda Prve osnovne škole kralja Petra drugog sa svojom nastavnicom Brankom Katić u okviru predmeta čuvari prirode. Učenici su imali priliku da se upoznaju sa radom Centra kao i da praktično vide sam proces reciklaže tekstila.

Contact

Women center Užice, Mališe Atanackovića br.3, 31108 Užice

  • Phone: 031/512-005

Follow us

We are in social networks. Follow us to stay in touch.