Kampanja

U toku je Kampanja koju vodimo za pronalaženje investitora, koji će nam pomoći u opremanju radionice za proizvodnju recikliranog vlakna, koje se koristi kao ulazna sirovina za industriju netkanog tekstila, za proizvodnju različitih, zvučnih, toplotnih i podnih izolacija. Ukupna potrebna sredstva za opremanje radionice i zaokruživanje procesa reciklaže su 180.000 evra. Planirana sredstva su potrebna za nabavku linije za proizvodnju recikliranog vlakna, adaptaciju prostora, nabavku dodatnih kontejnera i dobijanja dozvole za tretman tekstilnog otpada.

Retex je inovativni centar za prikupljanje i reciklažu tekstila, osmišljen 2010 godine, kao projekat Ženskog centra Užice. Predstavlja rezultat prepoznatih potreba zapošljavanja žena iz ranjivih grupa i potreba lokalne zajednice za poboljšanjem kvaliteta sistema primarne selekcije otpada.

Proizvodimo korporativne poklone i suvenire od recikliranog tekstila (cegeri, torbe, kecelje, nesesere, dečije igračke, jastučići) za institucije, kompanije i pojedince. Osnovna karakteristika naših proizvoda je da je reč o ekološkim, unikatnim proizvodima, napravljenim od recikliranog tekstila. Kupovinom naših proizvoda, po vrlo pristupačnim cenama: štitite prirodu, pomažete zapošljavanje žena iz teško zapošljivih grupa, podržavate rad socijalnog preduzeća. U Retexu je angažovano 11 žena, od čega 3 sa invaliditetom. Ostvarena sredstva se usmeravaju na zarade zaposlenih, održavanje proizvodnje i investiranje u razvoj. Cilj Retex-a je ekonomska valorizacija otpadnog tekstila i smanjenje negativnog uticaja na životnu sredinu. To je inovativan način zbrinjavanja otpadnog tekstila, koji predstavlja sinergiju društvenih, socijalnih i ekoloških ciljeva u tri celine: Servis za prikupljanje, doniranje i distribuciju tekstila; Radionica za proizvodnju proizvoda iz asortimana tekstilne galanterije; Radionica za proizvodnju recikliranog tekstilnog vlakna (razvojni deo Retex-a). Poseban značaj ove radionice je u sledećem: na području regiona ne postoje proizvođači recikliranog tekstilnog vlakna, prema svetskim pokazateljima netkani - tehnički tekstil ima najveću ekspanziju razvoja u industriji tekstila, prati razvoj tehnoloških dostignuća i pruža razvoj široke palete eko proizvoda. Potencijalnim investitorima pružamo mogućnost formiranja Konzorcijuma i zajedničko buduće poslovanje u proizvodnji recikliranog vlakna. Podržite nas, kupite naše proizvode ili investirajte u proizvodnju reciliranog vlakna, pridružite se timu društveno odgovornih Kompanija.

Contact

Women center Užice, Mališe Atanackovića br.3, 31108 Užice

  • Phone: 031/512-005

Follow us

We are in social networks. Follow us to stay in touch.