Reciklaža tekstila među najboljim inovacijama u Srbiji

Na finalnom takmičenju za inovativne projekte, organizovanom u okviru projekta PROFIS, prošlog petka u Svečanoj sali skupštine grada Užica, u konkurenciji 7 inovativnih projekata koji su se prijavili za učešće u takmičenju, našao se i projekat Reciklaže tekstila, Udruženja Ženski centar Užice.

Ovaj projekat je stručna komisija odabrala među tri najbolja, koja će Srbiju predstavljati na transnacionalnom takmičenju u Budimpešti.
Projekat je kandidovalo ovo užičko udruženja, a prezentovala ga je njegov idejni tvorac, gđa Marina Tucović, diplomirani inženjer tehnologije tekstila. Projekat je predstavljen kao zaokružen model rešavanja problema otpadnog tekstila, koji obuhvata proces od primarne selekcije, preko reciklaže, do plasiranja novih proizvoda od ove sirovine, na tržište.
Stručni žiri ovog takmičenja, činili su: prof. dr Branko Bugarski, prof. dr Dragan Povrenović, prof. Milovan Milivojević i Predrag Cvetić. Odluku o tri najbolja inovativna predloga doneli su jednoglasno. U narednom periodu pobednike takmičenja očekuje nekoliko treninga pripreme za prezentaciju na transnacionalnom takmičenju, koje se održava u Budimpešti i koje će okupiti 27 inovativnih projekata iz 9 zemalja, uključenih u PROFIS projekat.
Sve najbolje želimo našoj Marini i ideji reciklaže tekstila u borbi za naklonost i simpatije potencijalnih investitora u Mađarskoj, krajem novembra.

Kontakt

Ženski centar Užice, Mališe Atanackovića br.3, 31108 Užice

  • Telefon: 031/512-005

Pratite nas

Nalazimo se na društvenim mrežama. Pratite nas kako bi ostali u kontaktu.