Inovacija Reciklaža tekstila predstavljena na međunarodnom takmičenju u Budimpešti

Na transnacionalnom takmičenju inovatora (South East Europe Innovation Competition), održanom u Budimpešti, u okviru PROFIS projekta, predstavnici Udruženja Ženski centar Užice, prezentovali su svoju ideju reciklaže tekstila međunarodnom auditorijumu i internacionalnom žiriju. Učešće na ovom skupu Udruženje je izborilo na nacionalnom takmičenju održanom krajem oktobra u Užicu, zajedno sa još dve inovacije iz Srbije.

Naš tim je ostavio sjajan utisak tokom 5-minutne prezentacije i isto toliko vremena za dodatna pitanja, ali to ipak nije bilo dovoljno za žiri da ga oceni sa najvišom ocenom. Razloga je verovatno više, ali dominira opšti utisak da je apsolutni trend u Evropi razvoj i primena inovacija u sferi informacionih tehnologija i srodnim delatnostima, te su shodno tome i prva tri mesta zauzele upravo inovacije u toj oblasti.

Bez obzira na konačan poredak, članovi Udruženja su imali priliku da steknu dragoceno iskustvo u javnom nastupu pred stručnom javnošću i potencijalnim investitorima i da dosta novog nauče kada je reč o predstavljanju svoje poslovne ideje i traženju novih izvora finansiranja za ostvarenje njene održivosti.

Kontakt

Ženski centar Užice, Mališe Atanackovića br.3, 31108 Užice

  • Telefon: 031/512-005

Pratite nas

Nalazimo se na društvenim mrežama. Pratite nas kako bi ostali u kontaktu.