Završna konferencija Projekta

U prelepom ambijentu Nikšićkog pozorišta održana je Završna konferencija projekta „Reciklažom tekstila do održivih rešenja“, koji partnerski realizuju udruženja „Ženski centar Užice“ i „SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić“, Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Užice, Zavod za zapošljavanje Crne Gore - RJ Nikšić i Regionalna razvojna agencija Zlatibor iz Užica.

Na konferenciji  su predstavljeni dosadašnji rezultati projekta, koji se formalno završava 10.07.2015. U uvodnom delu, prisutnima su se obratili: predstavnica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, g-đa Jadranka Milić, predstavnica Ministarstva za ljudska i manjinska prava - Odeljenje za poslove rodne ravnopravnost, g-đa Biljana Pejović, predstavnik Zajedničkog tehničkog sekretarijata Programa prekogranične saradnje Srbija - Crna Gora, g-din Goran Prebiračević, potpredsednik Opštine Nikšić, g-din Milorad Guto Jovanović, direktorka Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, PJ Nikšić, g-đa Rajka Radonjić i predsednica UO Ženskog centra Užice, g-đa Radmila Gujaničić.

U tematskom delu Konferencije, rezultate projekta su prezentovali: za Crnu Goru g-đa Nataša Međedović, izvršna koordinatorka SOS telefona Nikšić, za Srbiju g-din Miloš Radojević, projekt menadžer, RRA Zlatibor. Svi govornici su se složili u oceni da je Projekat izazvao veliko interesovanje u lokalnim zajednicama, kao i da predstavlja odličan primer povezanosti socijalnih, ekonomskih i ekoloških tema, u promociji zelene ekonomije i koncepta održivog razvoja.

Pored Konferencije organizovana je i zajednička izložba proizvoda od recikliranog tekstila na trgu Slobode u Nikšiću, koja je izazvala veliko interesovanje Nikšićana/ki. Cilj izložbe je bila promocija proizvoda od recikliranog tekstila, koji su nastali u radionicama u Nikšiću i Užicu. U okviru izložbe organizovani su i Interaktivni kutak za decu, demonstracija veština ručnog rada, kao i revija modela od recikliranog tekstila za pse.

Kontakt

Ženski centar Užice, Mališe Atanackovića br.3, 31108 Užice

  • Telefon: 031/512-005

Pratite nas

Nalazimo se na društvenim mrežama. Pratite nas kako bi ostali u kontaktu.