Novi kontejner za tekstil

Zahvaljujući  inicijativi "DobroČiniTi" - Fondacije Catalyst obezbeđen je još jedan kontejner za tekstil. Sada raspolažemo sa tri kontejnera od čega su dva smeštena u prostoru Centra za reciklažu tekstila u ul. Mališe Atanackovića br.1 (bivša fabrika Frotex) dok je jedan smešten na novoj lokaciji na Trgu Svetog Save (na uglu kod Gimnazije, preko puta Vojvođanske banke).

Reč je o privremenoj lokaciji koja će poslužiti za testiranje ovakvog koncepta prikupljanja tekstila. Za lokaciju u užem gradskom jezgru opredelili smo se u cilju promocije primarne selekcije otpadnog tekstila, ali i iz potrebe da sugrađanima izađemo u susret i obezbedimo mesto koje im je dostupno 24h za odlaganje i koje je većini građana usput. Nakon sumiranja rezultata odlučićemo koje je rešenje najpraktičnije i najbezbednije. Za sada ova lokacija pokazuje izuzetne rezultate imajući u vidu da se kontejner prazni na dnevnom nivou.

Apelujemo na sugrađane, da ne bi dolazilo do zagušenja kontejnera, da tekstil pakuju u manje kese kao i da kese  ne odlažu pored kontejnera. Predlažemo da veće količine garderobe i kućnog tekstila ipak donesu u Centar za prikupljanje i reciklažu tekstila u ul.Mališe Atanackovića br.1. Centar je dostupan svakog radnog dana u periodu od 08-16h.

Kontakt

Ženski centar Užice, Mališe Atanackovića br.3, 31108 Užice

  • Telefon: 031/512-005

Pratite nas

Nalazimo se na društvenim mrežama. Pratite nas kako bi ostali u kontaktu.